Greek menu

logotype

Επίδαυρος…. Ένας Ανεξερεύνητος Τόπος

Η Επιδαύρια Γή γνωστή στο ευρύ κοινό για το Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου μπορεί να μας εκπλήξει ευχάριστα γνωρίζοντάς μας  και πολλούς άλλους θησαυρούς  στην περιοχή από το, αρχαιότερο στον κόσμο, Μυκηναϊκό Γεφύρι, τη γνωστή πυραμίδα του Λυγουριού, παλαιοντολογικά ευρήματα, μοναστήρια,  βυζαντινές εκκλησίες, κάστρα, αρχαίοι δρόμοι, μέχρι και μοναδικά στο είδος τους  Μουσεία. Όλα αυτά δομημένα σ’ ένα σκηνικό απαράμιλλης ομορφιάς και αξίας που μπορεί κανείς να τα επισκεφτεί και να τα θαυμάσει από κοντά.

Το Μουσείο Κωτσιομύτη Φυσικής Ιστορίας, (αναγνωρισμένος κοινωφελής  φορέας) που βρίσκεται στον Δήμο  Επιδαύρου, και οι συνεργάτες του, θέλοντας να αναδείξει τα επισκέψιμα σημεία του τόπου που χρήζουν ιδιαίτερου ενδιαφέροντος, χωρίς να θέλει να αντικαταστήσει τις υπηρεσίες των  τουριστικών γραφείων, αλλά να συμμετέχει επικουρικά,  προσφέροντας στους επισκέπτες ολοκληρωμένες υπηρεσίες και διευκολύνσεις υψηλών απαιτήσεων εντός των ορίων του Δήμου, κινεί σε συνεργασία με τους επαγγελματίες του τόπου και τη στήριξη του Δήμου Επιδαύρου ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα περιήγησης και υπηρεσιών που αφορούν την άφιξη των εκδρομικών ομάδων στην περιοχή μας.

Στόχος μας είναι, οι ομάδες επισκεπτών να γνωρίσουν σε βάθος τον τόπο μας, να βιώσουν, συνοδευόμενες από κατάλληλα εκπαιδευμένους συνοδούς, ενδιαφέρουσες  περιηγήσεις γεμάτες εμπειρίες και γνώσεις σε σημαντικά σημεία του τόπου, που δεν είναι ιδιαίτερα γνωστά μέχρι σήμερα. Να απολαύσουν τη φύση, να επιδοθούν στην περισυλλογή αγρίων χόρτων, να γευτούν ποιοτικό φαγητό σε ταβέρνες της περιοχής, να διασκεδάσουν, να προμηθευτούν τοπικά παραδοσιακά προϊόντα και να ολοκληρώσουν την ημέρα τους με όμορφες αναμνήσεις από τον τόπο μας.

Το Μουσείο  και οι συνεργάτες του καλεί τις οργανωμένες ή μεμονωμένες ομάδες να επισκεφτούν την περιοχή μας με το τουριστικό γραφείο που θα επιλέξουν. Από την στιγμή που θα εισέρχονται  οι επισκέπτες στο  χώρο του Μουσείου οι υπεύθυνοι  και οι συνεργάτες του αναλαμβάνουν την διεκπεραίωση της περιήγησης  στον τόπο. 

1.       Χώρος εκκίνησης το Μουσείο.

Με την άφιξη των επισκεπτών στο Μουσείο θα υπάρξει καλωσόρισμα και φιλοξενία από τους συνεργάτες του Μουσείου προσφέροντας καφέ, χυμό και βουτήματα. Στο διάστημα αυτό θα γίνει ενημέρωση για τη δημιουργία της γης μέσα από τα εκθέματα του Μουσείου και εν συνεχεία από τον συνεργάτη του Μουσείου, συνοδό της ομάδας, θα γίνει μια περιληπτική περιγραφή  της πλούσιας ιστορίας του τόπου και των σημείων που θα επισκεφτούν.  Στην συνέχεια η ομάδα θα ξεναγηθεί στο χώρο εκθεμάτων του Μουσείου από τον υπεύθυνο ξενάγησης. 

2.       Περιήγηση στα επιλεγμένα σημεία. 

Με το πέρας της επίσκεψης στο Μουσείο,  ο συνεργάτης του Μουσείου με τους επισκέπτες, θα επισκεφτούν τα άλλα επιλεγμένα αξιοθέατα της περιοχής και θα ενημερωθούν αναλυτικά για την ιστορία του κάθε αξιοθέατου. Τα θέματα ενημέρωσης θα προσαρμόζονται ανάλογα με τα επιλεγμένα    σημεία, (ιστορικά, θρησκευτικά, περιβαλλοντικά, μνημεία της φύσης ή τοπικής παράδοσης). Ο χρόνος θα είναι ρυθμισμένος έτσι που να υπάρχει η ευχέρεια, συζήτησης, ξεκούρασης, ή  περισυλλογής αγρίων χόρτων. 

3.       Φαγητό και αναχώρηση της ομάδας 

Μετά από κάποιες ώρες γεμάτες  με ενδιαφέρουσες περιπλανήσεις, ο συνοδός της ομάδας θα οδηγήσει τους εκδρομείς στην προεπιλεγμένη από αυτούς ταβέρνα όπου και θα τους  αποχαιρετήσει. Κατά την διάρκεια του φαγητού   υπεύθυνος συνεργάτης του Μουσείου θα τους επισκεφθεί, θα συνομιλήσει μαζί τους, θα ακούσει τις εντυπώσεις τους η τα παράπονα τους και θα προσφέρει στο κάθε άτομο της ομάδας μια τσάντα με αναμνηστικά από το Μουσείο και τον τόπο. Θα τους παροτρύνει δε  να στείλουν ή να γράψουν τις εντυπώσεις τους στην ειδικά διαμορφωμένη ιστοσελίδα του Μουσείου, προς γνώση και βελτίωση της όλης προσπάθειας. Από το σημείο αυτό θα γίνει και η αναχώρηση της ομάδας.

 

ΕΠΙΣΚΈΨΙΜΑ ΣΗΜΕΊΑ:

ΜΥΚΗΝΑΪΚΉ ΓΈΦΥΡΑ ΚΑΖΆΡΜΑΣ                                         ΑΚΡΌΠΟΛΗ ΤΗΣ ΚΑΖΆΡΜΑΣ

ΠΥΡΑΜΊΔΑ ΛΥΓΟΥΡΙΟΎ                                                               ΒΥΖΑΝΤΙΝΈΣ ΕΚΚΛΗΣΊΕΣ

ΕΛΑΙΟΤΡΙΒΕΊΑ                                                                               ΕΡΓΟΣΤΆΣΙΟ ΚΕΡΑΜΙΚΏΝ

ΑΡΧΑΊΟ ΘΈΑΤΡΟ ΕΠΙΔΑΎΡΟΥ

 

ΗΜΕΡΗΣΙΕΣ  ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ

Τα επισκέψιμα σημεία στον δήμο μας είναι πολλά και δεν καλύπτονται σε μια ημερήσια επίσκεψη γι’ αυτό το Μουσείο προτείνει μια σειρά ευέλικτων προτάσεων που μπορείτε να μελετήσετε και μέσα από αυτές να επιλέξετε η να διαμορφώσουμε μαζί, σύμφωνα  με τα δικά σας ενδιαφέροντα.

ΠΡΟΤΆΣΕΙΣ ΜΟΝΟΗΜΕΡΩΝ ΕΚΔΡΟΜΩΝ

 

Ο καλύτερος τρόπος να ολοκληρωθεί μια ωραία εκδρομή  είναι το καλό  φαγητό, η  εξυπηρέτηση, και η διασκέδαση (για όσους  το επιθυμούν), κάτι που εμείς έχουμε διασφαλίσει.

ΕΣΤΙΑΤΌΡΙΑ - ΤΑΒΈΡΝΕΣ

 

Η Αναστασία Σαρρή μας οδηγεί στο Δήμο Επιδαύρου, τον Τόπο που Δημιουργήθηκε και λειτουργεί το «ΜΟΥΣΕΊΟ ΚΩΤΣΙΟΜΎΤΗ ΦΥΣΙΚΉΣ ΙΣΤΟΡΊΑΣ»
 
Ταξιδεύοντας στο Δήμο Επιδαύρου